Нацгвардійці зі ПЗРК знищили ворожий Мі-24

Знімок екрана 2023-01-27 154153
Фото з відкритих джерел.

Минулої доби харківськими нацгвардійцями на Бахмутському зі ПЗРК «Ігла» було знищено ворожий гелікоптер Мі-24.

Про це повідомляє пресслужба НГУ.

«26 січня близько 10:40 ранку вогнева група зенітного ракетно-артилерійського дивізіону виявила на південно-східній околиці Бахмута дві повітряні цілі. Розрахунком ПЗРК з «Ігла-1» одночасно було випущено 2 пуски ракет по гелікоптерам Мі-24. В результаті бойової роботи один гелікоптер було знешкоджено, другий уражений», - зазначив начальник служби протиповітряної оборони 3 бригади оперативного призначення.

«Цей гелікоптер здатний літати на малих висотах, що в умовах цієї місцевості дозволяє здійснювати прихований підліт до розташування наших підрозділів. Він може маневрувати, завдаючи постійних ударів нашим військам на найбільш важливих ділянках з застосуванням ракетного і артилерійського озброєння. Тому виявлення і знищення повітряних цілей такого плану є ефективним під час загальновійськового бою», - зазначив навідник ПЗРК нацгвардієць Антон.

Мі-24 – радянський багатоцільовий ударний гелікоптер-штурмовик і бойова підтримка піхоти. Один з найшвидших ударних гелікоптерів в світі, призначений для перекидання живої сили і її вогневої підтримки на полі бою.

Нагадаємо, за добу ЗСУ ліквідували 850 окупантів, 47 крилатих ракет та 33 БПЛА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: