ISW повідомив ймовірні напрями нового наступу росіян

d74c4390f1dbf5445ed7afe93b84d8e8
Фото: відкриті джерела

Інсайдери кремля повідомили Bloomberg, що президент росії володимир путін готує новий наступ, щоб відновити ініціативу, який може розпочатися вже в лютому або березні 2023 року. Запланований наступ росіян буде відбуватися в Луганській області або в районі Вугледара на Донеччині.

Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни ISW.

російські чиновники, радники кремля та інші невідомі обізнані особи, які говорили на умовах анонімності, нібито повідомили Bloomberg, що путін прагне провести новий великий наступ і що він вірить, що це дозволить росії виграти війну в довгостроковій перспективі, незважаючи на невдачі росії досі. 

Цей звіт узгоджується з поточною оцінкою та прогнозом ISW про те, що кремль, ймовірно, готується здійснити рішучу стратегічну дію — швидше за все в Луганській області — протягом наступних шести місяців, спрямовану на відновлення ініціативи та припинення нинішньої низки операційних успіхів України.

Раніше ISW оцінювало, що вирішальною стратегічною дією в Луганській області може бути або великий наступ, або російська оборонна операція з розгрому та використання українського контрнаступу.

Недавні обмежені російські наземні атаки в Запорізькій області можуть бути спрямовані на розосередження українських сил і створення умов для наступу на Луганськ. росія передислокує частини 2-ї мотострілецької дивізії з білорусі в Луганську область. 

Цей новий наступ навряд чи буде спрямований на північну Україну з білорусі. Як і раніше немає ознак того, що російські війська формують ударні групи в білорусі; російські елементи в білорусі здебільшого використовують білоруську інфраструктуру та навчальний потенціал для тренувальних ротацій.

Російські блогери також дедалі частіше списують ідею повторної атаки на Київ як інформаційну операцію та припускають, що найбільш вірогідною ціллю російського наступу буде східна Україна або сусідня Харківська область.

Основні висновки ISW за 27 січня:

  • Кремлівські інсайдери повідомили агентству Bloomberg, що президент росії володимир путін готує новий наступ для перехоплення ініціативи, який може розпочатися вже в лютому або березні 2023 року.
  • кремль підтвердив, що путін здійснює превентивне помилування засуджених, які беруть участь у російських операціях в Україні.
  • Розслідування російського опозиційного видання підтвердило, що російська влада депортує дітей з окупованої Херсонської області до окупованого Криму.
  • Російські офіційні особи спростували повідомлення про вибухи біля ЗАЕС 26 січня.
  • Російське військове командування, ймовірно, намагається обмежити висвітлення військовими блогерами подій на фронті, щоб відновити контроль над російським інформаційним простором напередодні нового наступу. Ці обмеження - якщо вони заплановані - ймовірно, є частиною зусиль начальника російського Генерального штабу генерала армії валерія герасимова, спрямованих на професіоналізацію Збройних сил росії.
  • Українські війська продовжували контрнаступальні операції під Кремінною 26 та 27 січня.
  • Окупанти продовжували наземні атаки навколо Бахмута, на західних околицях Донецька та на заході Донецької області.
  • Російські джерела не повідомляють, що російські війська продовжували локальні наступальні операції в Запорізькій області 27 січня.
  • Чиновники вф заявили, що призовний вік не зміниться під час майбутнього весняного призову 2023 року.
  • Російська окупаційна влада продовжує активізувати зусилля з інтеграції окупованих територій у російські правові та адміністративні структури.

Читайте також: рф готує провокацію, аби дискредитувати воєнно-політичне керівництво України

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: