росіяни депортують українських дітей з окупованої Херсонщини до Криму, - ISW

Без названия
Фото: відкриті джерела

Візуальне розслідування російського опозиційного видання підтвердило, що російська влада депортує дітей з окупованої Херсонської області до окупованого Криму.

Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни ISW.

ISW зазначає, що російське опозиційне видання «Верстка» перевірило фотографії, опубліковані на сайті «Усиновлення в Підмосков’ї», на яких зображено 14 дітей віком від двох до п’яти років із Херсонської області в дитячому будинку «Йолочка» в Сімферополі. 

"Верстка" зазначила, що дитячий будинок-інтернат «Йолочка» підпорядкований Міністерству охорони здоров’я АР Крим і спеціалізується на виходженні дітей із захворюваннями нервової системи, розладами психіки та поведінки, слуху та зору та ВІЛ-інфекцією. Офіційним дорученням дитячого будинку «Йолочка» передбачено виховання у дітей «патріотизму та громадянськості».

Як пишуть американські аналітики, російське видання "РИА Новости" повідомляло про Йолочку у 2020 році та заявило, що діти, які перебувають під опікою Йолочки, сильно недоїдають і нехтують керівництвом дитбудинку, що викликало втручання колишнього призначеного кремлем уповноваженого з прав дитини Анни Кузнєцової (попередниці нинішнього уповноваженого з прав дитини Марії Львової-Бєлової).

Розслідування "Верстки" підтверджує, що елементи російської окупаційної інфраструктури на окупованих територіях України активно залучені до депортації та поводження з українськими дітьми, як раніше оцінювало ISW.

Голова Управління ООН у справах біженців (УВКБ ООН) Філіппо Гранді 27 січня вкотре заявив, що росія послідовно порушує «основоположні принципи захисту дітей», віддаючи українських дітей на усиновлення.

Читайте також: Як окупанти на Запоріжжі зомбують дітей та молодь

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: