Сьогодні Львів попрощається із Героєм Віталієм Свінціцьким

1u5a8271-1a18312d
Фото ілюстративне, автор: Роман Балук

29 січня у Львівській катедрі відбудеться прощання із Віталієм Свінціцьким, депутатом міської ради минулого скликання, учасником антитерористичної операції з 2014 року, який загинув, захищаючи Україну від російських окупантів. Чин похорону Героя відбудеться у понеділок, 30 січня.

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань, пише пресслужба ЛМР.

У неділю, 29 січня, о 19:15 год. у Львівській катедрі (пл. Катедральна, 7) відбудеться прощання із Віталієм Свінціцьким. А у понеділок, 30 січня, за тією ж адресою о 10:00 год. розпочнеться чин похорону Героя, о 10:45 – міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Віталія Свінціцького на Личаківському кладовищі.

Маршрут похоронної процесії: пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Володимира Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар. 

Біографічна довідка

Віталій Свінціцький (11.09.1977-25.01.2023)

Народився Герой у сім’ї військових.

У 1991 році закінчив Середню загальноосвітню школу №62 міста Львова. Протягом 1995-2000 років навчався на технологічному факультеті Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Зеноновича Ґжицького. У 2020 році закінчив юридичний факультет Інституту післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки Львівського національного університету імені Івана Франка.

Учасник Помаранчевої революції, активно підтримував Майдан під час Революції Гідності. У 2014 році добровольцем вирушив на Схід, де захищав Батьківщину у складі 80-ї окремої Десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

У 2015 році повернувся до цивільного життя, продовжив громадську та волонтерську діяльність: заснував соціальний тренажерний зал для ветеранів АТО «Купол», був одним із співорганізаторів місцевого «Фестивалю спорту» та щорічного фестивалю «Active Army Fest».

Депутат Львівської міської ради 7-го скликання. Засновник ГО «Союз ветеранів десанту», керівник ГО «Громадянське суспільство і влада», президент ФК «Барилів». Із 2020 року був директором ТОВ «Зафраїр» та головою ФГ «ДоРеМі».

Із перших днів повномасштабного вторгнення росії вступив до лав 80-ї бригади. Незважаючи на отримане у липні важке поранення, після нетривалого лікування повернувся на фронт. Указом Президента України був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

У Віталія Свінціцького залишились донька, дружина та батьки.

Читайте також: На Луганщині в лікарню доставили 300 "вагнерівців", медики відмовляються лікувати їх, – Генштаб

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: