На фронті загинув український воїн, який намагався відвести літак від житлових будинків

328437197_899176551530001_8471498773397438911_n
Фото:299 бригада тактичної авіації ім. генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова

На Донеччині 27 січня загинув офіцер, командир авіаланки ескадрильї, майор Данило Мурашко. Він намагався відвести ворожий літак від житлових будинків та був підбитий винищувачем росіян.

Про це повідомили на сторінці 299 бригади тактичної авіації ім. генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова.

«30 січня ми провели в останній політ відданого сина України та одного з кращих офіцерів нашої бригади, командира авіаційної ланки авіаційної ескадрильї майора Мурашко Данила Геннадійовича. З першого дня повномасштабної збройної агресії російської федерації офіцер сумлінно та мужньо виконував усі поставлені бойові завдання, проявляв при цьому героїчну відданість військовій справі, патріотизм та бездоганне служіння Українському народу, був відданим товаришем та яскравим прикладом для військовослужбовців нашої частини», — пишуть побратими на сторінці бригади.

Там говорять, що від початку повномасштабного вторгнення Мурашко здійснив 141 бойовий виліт. Унаслідок цього знищив близько 70 одиниць броньованої техніки, понад 80 автотранспортних засобів, приблизно 30 автоцистерн паливно-мастильних матеріалів, близько 600 особин живої сили окупантів.

За видатні досягнення у боротьбі з ворогом нагороджений орденами Богдана Хмельницького всіх трьох ступенів. Після загибелі майор Мурашко Данило Геннадійович командуванням військової частини представлений до присвоєння звання «Герой України» (посмертно).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: