Польща готова передати Україні винищувачі F-16

photo_5357266644679901428_y (1)
Винищувач F-16 / US Air Force

Польща готова передати Україні винищувачі F-16 у координації з НАТО.

Про це повідомив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецьки та міністр оборони Маріуш Блащак, пише WPN.PL.

На прес-конференції прем'єр-міністра та главу Міноборони запитали, чи за прикладом тиску польського уряду на міжнародній арені щодо передачі танків Україні, подібні дії будуть вжиті щодо F-16 багатоцільові винищувачі та далекобійне озброєння.

«Усі дії, спрямовані на посилення оборонних сил України, ми координуємо з нашими партнерами по НАТО, включно з введенням Патріотів в Україну, а також організацією потужного танкового угруповання у вигляді Леопардів і сучасних танків. Все це був тиск з нашого боку, а й домовленості зі Сполученими Штатами», - зазначив Матеуш Моравецький.

«Як це було кілька місяців тому, в рамках МІГів будь-які інші ВПС будуть реалізовуватися і, можливо, перекидатися за погодженням з країнами НАТО. Ми будемо діяти в повній координації», - зазначив глава уряду.

Глава Міноборони підкреслив, що позиції Польщі на міжнародній арені посилюються. Польща, за його словами, підтримує Україну реально, а не лише символічно. «Ми хочемо, щоб Путін не відновлював російську імперію, тому що відбудова російської імперії означає загрозу для Польщі», – сказав він.

«Ми привезли «Патріотів» в Україну, а нам сказали, що це неможливо. Ми створили коаліцію країн, які мають танки «Леопард», цей процес йде. Все це свідчить про ефективність польської влади, ефективність президента і Польський уряд», – сказав віце-прем’єр Блащак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: