Українські біженці зможуть жити в Австрії до 2024 року

австрія

Українці, які були змушені через війну залишити країну та приїхали до Австрії, мають право проживати в республіці до 4 березня 2024 року.

Відповідна поправка до постанови уряду щодо переміщених осіб була схвалена у понеділок головним комітетом Національної ради Австрії, повідомляє Укрінформ.

Постанова була прийнята у березні 2022 року на виконання Директиви ЄС і спочатку надавала дозвіл на проживання громадянам України до 3 березня 2023 року, з продовженням кожних шість місяців. Поправку до неї було внесено з огляду на те, що у жовтні 2022 року Єврокомісія оголосила, що не пропонуватиме припинення дії директиви, яка передбачала тимчасовий захист для українців до 4 березня 2024 року.

Під час виступу у комітету федеральний міністр внутрішніх справ Австрії Герхард Карнер повідомив, що в період з 24 лютого по 31 грудня 2022 року загалом в Австрії було зареєстровано 90 994 вимушених переселенців з України. Близько 66 тис. з них досі перебувають в Австрії, інші або повернулися додому, або виїхали до інших країн.

У МВС Австрії оцінюють, що близько половини українських переселенців хочуть залишитися в країні назавжди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: