Макрон каже, що винищувачі для України «не виключені»

1200px-F-16_Fighting_Falcon
F-16

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що не виключає постачання Україні винищувачів, але попередив про ризик ескалації конфлікту.

Про це пише The Defense Post.

«В принципі нічого не виключено», — сказав Макрон після переговорів з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, відповідаючи на запитання про можливість відправлення літаків до Києва, оскільки він бореться з вторгненням росії.

Але Макрон виклав низку «критеріїв», перш ніж прийняти будь-яке рішення, оскільки Україна посилює заклики до більш передової зброї від Заходу лише через кілька днів після того, як її союзники пообіцяли поставити танки.

Вони включали, що Україна повинна спочатку подати запит, що будь-яке озброєння «не буде ескалаційним» і що воно «мало ймовірно, потрапить на російську землю, але суто для допомоги зусиллям опору».

Макрон додав, що будь-які поставки зброї «не повинні послаблювати потенціал французьких збройних сил».

Президент Франції додав, що українці «наразі не звертаються зі запитом щодо винищувачів».

Нещодавно голландські політики висунули ідею відправити в Україну літаки F-16, але Рютте повторив обережні коментарі Макрона.

«Немає ніякого табу, але це було б великим кроком», - сказав голландський прем'єр. - Про F-16 зовсім не йдеться, запиту (з України - ред.) не було».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: