На Харківщині окупант застрелив, розчленував та підпалив тіло місцевого фермера

окупант
Фото: ОГП

У липні торік під час окупації Куп'янського району, що в Харківській області, російський окупант жорстоко вбив місцевого фермера.

Про це повідомили у Офісі генпрокурора.

Так, окупант із сьомого окремого мотострілецького полку, який є уродженцем Курської області рф, разом з іншими російськими військовими приїхав до фермерського господарства у Безмятежне. Це село у Куп’янському районі.

Власником ферми був чоловік з активною проукраїнською позицією родом із Закарпатської області. Односельці називали його «Вуйком». Військовий вийшов з автівки та сказав фермеру підійти до нього під приводом допомоги у ремонті автівки. Коли той підійшов, військовослужбовець вистрелив йому в голову. Чоловік впав на землю і помер на місці.

Після цього російський військовий розчленував тіло вбитого, частину поклав в авто, на якому приїхали окупанти, та підпалив.

Аби приховати злочин, він забрав відрубані залишки тіла фермера та викидав їх по дорозі до Вишневого Куп‘янського району.

Читайте також: На Херсонщині росіяни розстріляли у спину жінку через відмову співпрацювати із ними

Вбиті росіянами цивільні

30 листопада у селі Правдине на Херсонщині знайшли масове поховання жертв російських окупантів. У могилі було знайдено 7 тіл, у тому числі й дівчинки-підлітка.

В ООН 13 січня 2023 року оновили дані щодо жертв та поранених цивільних внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Там повідомили, що з 24 лютого 2022 року:

  • 6 тисяч 952 людини загинули;
  • 11 тисяч 144 — зазнали поранень.

Утім реальні цифри можуть бути набагато вищими. Наразі неможливо встановити їхню кількість на тимчасово окупованих територіях і там, де тривають активні бойові дії, пояснили там.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: