На територію виправної колонії на Львівщині організували наркотрафік: її очолив працівник

322175556_734867617949240_1675083573585658411_n
Фото: ГУ НП у Львівській області

У Львівській обасті на лаві пудсудних опинилась злочинна організація, яка організувала наркотрафік до виправної колонії. Її очолив так званий «смотрящий» установи відбування покарань, а прибуток щомісяця сягав до 100 тисяч гривень.

Про це повідомили у регіональному управлінні поліції 31 січня.

Там нагадують, що канал постачання наркотичних речовин перекрили ще у вересні торік. В організації наркотрафіку підозрюють 35-річного так званого спостерігача за сектором. Він залучив як спільників засуджених, а також людей, які вже відбули покарання.

«Частина виконавців купувала і в подальшому шляхом перекидання через огорожу доставляла наркотики до державної установи. Засуджені підбирали пакунки та продавали заборонені речовини утриманцям. Місячний «прибуток», який міг сягати 100 тисяч гривень, розподілявся між усіма учасниками», - сказано в повідомленні.

Яке ймовірне покарання?

  • Так званого «смотрящого» судитимуть за ч. 5 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній), ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.
  • Чотирьом виконавцям інкримінують скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України.

Усім їм загрожує до 15 років позбавлення волі, кажуть у поліції.

Наркоторгівля на Львівщині

За останній місяць в регіоні викрили декількох підозрюваних у розповсюдженні наркотичних речовин. Наприклад, у Старому Самборі 24-річний чоловік продавав наркотик «амфетамін». А напередодні у Львові затримали 24-річного наркоторговця. Городянин залишав «закладки» біля одного із ліцеїв, що у Франківському районі міста.

Читайте також: У Львові на гарячому упіймали наркоторговця

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: