У Львові пораненому воїну провели складну операцію з пересадки нерва

327075485_1304212820161053_5110135497953423200_n

У Львові Захиснику, який отримав важке кульове поранення руки під час виконання бойового завдання на Херсонщині, пересадили нерв зі стегна на руку, аби він знову міг рухати пальцями.

Складну реконструктивну операцію виконали хірурги Національного реабілітаційного центру «Незламні», повідомляє Перше медоб'єднання Львова.

Сергію – 44. Він - родом із Херсону. У перші дні повномасштабної війни пішов добровольцем у військо. Хотів захистити рідних, які залишались у Херсоні.

Кульове поранення кисті руки чоловік отримав у серпні під час одного з боїв. Куля пройшла на виліт. Аби зупинити кровотечу, наклав тиснучу пов’язку. З нею проходив три дні. Уже в той час він перестав відчувати мізинець та безіменний палець правої руки. Це наслідок ушкодження нерва.

«Була сильна кровотеча, але покинути поле бою я просто не міг», - згадує Сергій. Він лишився воювати доти, доки українські військові зайшли в Херсон. Лише, обійнявши рідних, які довгий час були в окупації, поїхав до Львова на лікування.

Сергій звернувся саме до Національного реабілітаційного центру «Незламні», адже раніше чув: тут допомагають тим, хто постраждав від війни. І після низки обстежень та консультацій лікарі сказали: відновити чутливість двох пальців – можна. Потрібна операція з пересадки нерва.

Під час втручання хірурги вилучили власний нерв зі стегна Сергія та пересадили його на руку.

Операція минула без ускладнень. Однак про остаточний її успіх говорити зарано, аби нерв прижився і відновилася чутливість пальців потрібно кілька місяців.

Захисник налаштований оптимістично. Каже, після реабілітації обов'язково повернеться до своїх бойових побратимів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: