Франція передасть Україні ще 12 артилерійських установок Caesar

франц

Фонд підтримки України дозволяє Франції надати ще 12 додаткових самохідних артилерійських установок Caesar.

Про це заявив міністр оборони Французької Республіки Себастьєн Лекорню під час пресконференції в Парижі з Міністром оборони України Олексієм Резніковим, повідомляє Генштаб ЗСУ.

«З огляду на мою ранкову розмову з Президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном, можу оголосити, що Фонд підтримки України дозволяє надати ще 12 додаткових самохідних артилерійських установок Caesar на допомогу Україні. Я вдячний Групі NEXTER, яка почула

Президента Еммануеля Макрона та Уряд [Французької Республіки] кілька місяців тому, які закликали до переходу до економіки війни. Це буде профінансовано завдяки Фонду підтримки у розмірі 200 мільйонів євро, який було створено завдяки Парламенту Французької Республіки.

Відповідно до волі Президента Французької Республіки Еммануеля Макрона, ми продовжуватимемо нашу військову підтримку в надзвичайних ситуаціях, окреслених Україною.

Я приймав міністра оборони України Олексія Резнікова. Його візит до Парижа свідчить про міцну дружбу між нашими двома країнами.

Франція – надійний і міцний союзник України: ми вшановуємо мужність і силу українських воїнів», – сказав французький міністр.

Франція забезпечить:

  • Підтримання в працездатному стані вже переданого обладнання. Особливо гаубиць Caesar. У рамках Фонду підтримки України на утримання буде спрямовано кілька десятків мільйонів євро.
  • Забезпечення пальним і боєприпасами вже надану техніку. Минулого тижня я підписав нове паливне завдання для України. Вчора з Міністром оборони Австралії шановним Річардом Марлесом ми оголосили про спільну програму постачання 155-мм снарядів.
  • Організацію навчання українських військових. До літа 2 тисячі українських військових пройдуть навчання у Франції. Також збираємося навчати частину в Польщі: туди до кінця місяця буде направлено 150 французьких військових, які будуть навчати 600 українських військових на місяць.
  • Підтримка наземної оборони України. Ми ведемо переговори з нашими союзниками щодо забезпечення достатніх запасів ракет для зенітно-ракетного комплексу Crotale. Також, Україна підпише отримання радара GM 200 у рамках Фонду підтримки.

Також у рамках першого візиту до Франції, Міністр оборони України Олексій Резніков та Міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню відвідали українських воїнів та воїнок у військовому госпіталі Персі. Вони змогли поспілкуватися та нагородити українських військових, які проходять лікування у Франції. З червня 2022 року Міністерство оборони Франції організовує допомогу українським пораненим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: