Ізраїль розглядає можливість стати посередником у військовій допомозі Україні

Ізраїль
Фото з відкритих джерел

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив в інтерв’ю, що він розглядає можливість надання військової допомоги Україні та готовий виступити посередником після закликів США до більш активної участі.

Нетаньяху не взяв твердих зобов’язань перед Україною, а Ізраїль зберіг відносини з росією, яка контролює небо в сусідній Сирії та закриває очі на удари Ізраїлю по цілях заклятого ворога Ірану, пише The Defense Post.

В інтерв'ю CNN Нетаньяху запитали, чи міг би Ізраїль надати Україні допомогу, таку як Iron Dome, технологію, яку підтримує США, яка захищає Ізраїль від повітряного нападу.

«Ну, я, звичайно, розглядаю це», — сказав Нетаньяху.

Він підтвердив, що Сполучені Штати перемістили в Україну маловідомий арсенал артилерії, розміщеної в Ізраїлі, і назвав власні операції єврейської держави проти Ірану частиною подібних зусиль.

«США щойно взяли величезну частину боєприпасів Ізраїлю та передали її Україні. Ізраїль також, відверто кажучи, діє способами, які я не буду перераховувати тут проти виробництва зброї Ірану, яка використовується проти України», – сказав він.

Українські та західні офіційні особи кажуть, що Іран продав недорогі безпілотники росії для вторгнення в Україну, хоча Тегеран це заперечує.

Нетаньяху сказав, що його попросили стати посередником у неофіційній ролі після того, як росія вторглася в Україну в лютому, але не продовжував цього, оскільки він тоді був в опозиції.

Він сказав, що готовий бути посередником, якщо про це попросять сторони та Сполучені Штати.

«Я тут досить довго, щоб знати, що має бути правильний час і правильні обставини. Якщо вони виникнуть, я, безумовно, це розгляну», - сказав він.

Нетаньяху сказав, що вважає війну в Україні «монументального значення», але додав: «У нас є власний двір, з яким ми маємо справу».

Ці зауваження прозвучали після візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена, який закликав до спокою після спалаху насильства між Ізраїлем і палестинцями, а також підштовхнув Ізраїль посилити підтримку України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: