Львівські хірурги використали незвичний метод, щоб скорегувати грудну клітку підлітка

328822449_2934822513327923_6029485686857304857_n

Хірурги Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру вперше застосували мініінвазивний метод «магічної струни» для корекції деформації грудної клітки у підлітка.

Про це повідомляє Департамент охорони здоров'я Львівської ОВА.

Нова методика якнайкраще підходила для реконструктивної операції у 16-річного Остапа із Львівщини. У хлопця – складний тип деформації грудної клітки з лійкоподібними і килевидними ділянками. Тож після консультацій, фахівці Центру вдались до цього модифікованого методу мініінвазивного втручання.

«У ході втручання ми імплантували коригуючу пластину під грудну клітку, підшкірно провели тунель до реберних дуг, що виступають, і зі спеціальних ниток створили компресійну дугу, т. зв. «магічну струну», що притискатиме ребра і триматиме їх у правильному положенні. Це сучасна модифікація корейського хірурга H. J. Park мініінвазивної методики для лікування власне такого типу деформації грудної клітки», - зазначив завідувач кафедри дитячої хірургії Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, дитячий хірург Центру Андрій Кузик.

Операцію хірурги проводили під двобічним торакоскопічним контролем. Реконструктивне втручання тривало близько двох годин і пройшло без ускладнень. Остап ходитиме з пластиною і нитками 3-4 роки, а потім їх видалять.

Зі слів лікаря Андрія Кузика, щороку у лікарні проводять близько 10-15 подібних операцій. Корекційні втручання потрібні для покращення функції внутрішніх органів та усунення косметичного дефекту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: