МЗС просить Грузію віддати Україні Саакашвілі

29_main-v1670666046
Фото: телеканал Formula.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест щодо негуманного поводження із громадянином України та колишнім грузинським президентом Міхеілом Саакашвілі, який утримується за ґратами в Грузії.

Відповідну заяву МЗС України опублікувало на своєму сайті.

«У найгірших традиціях НКВС СРСР грузинська влада застосовує до Міхеіла Саакашвілі психологічне та фізичне насильство, відмовляє йому в терміново необхідній медичній допомозі, свідомо створюючи безпосередню загрозу його життю», - йдеться у заяві.

Грубе порушення прав людини щодо українського громадянина йде в розріз із задекларованим курсом Тбілісі на здобуття членства в ЄС, свідчить про згортання демократії в Грузії, вважають у Міністерстві закордонних справ.

МЗС закликало грузинську владу негайно припинити знущатися над Міхеілом Саакашвілі та передати його Україні, закликавши «не гратися із життям людини заради політичної помсти».

Також міністерство звернулося до іноземних урядів та міжнародних організацій стати публічно на захист українського громадянина, колишнього президента Грузії, життя якого опинилося під загрозою через політичні репресії з боку грузинської влади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: