Понад 2 тисячі генераторів та мільйони LED-ламп отримає Україна від Євросоюзу

IMG_7365-630x420
Фото Микити Печеника, з архіву редакції.

ЄС передасть Україні додаткові LED-лампи та генератори. Ідеться про 45 мільйонів та 2 тисячі 400 одиниць обладнання відповідно.

Про це повідомила пані президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у четвер, другого лютого.

Євросоюз передасть Україні 45 мільйонів енергозберігальних ламп та 2400 додаткових генераторів.

На брифінгові у Києві вона сказала, що від початку повномашстабного вторгнення в Україну ЄС вже перекдав Україні 3 тисячі генераторів. Це потрібно для підтримки української електромережі на тлі регулярних російських атак.

Також ЄС передасть 45 мільйонів LED-ламп замість 30 мільйонів, які анонсували раніше. Енергозберігальні лампочки необхідні для спеціальної програми.

Про що йдеться?

З 30 січня нинішнього року українці можуть обміняти у відділеннях «Укрпошти» 5 ламп розжарювання на стільки ж енергоощадних LED-ламп. Заявки залишати можуть через застосунок державних послуг «Дія».

Уряд запустив програму, щоб знизити навантаження на енергетичну систему країни та скоротити дефіцит електроенергії для користувачів. 

Перші партії ламп надійдуть до обласних центрів (крім тимчасово окупованих Донецька, Луганська, Сімферополя та міста Севастополя). А також — до Краматорська, Покровська і Кривого Рогу. До кінця лютого LED-лампи мають надійти в інші населені пункти України. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: