Для українців у ЄС продовжили дію доступного роумінгу

мобільний додаток

Українські та європейські оператори мобільного та фіксованого зв'язку домовилися продовжити надання доступних або безплатних послуг міжнародного роумінгу та міжнародних дзвінків для українців у ЄС ще на пів року.

Про це повідомила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв'язку (НКРЗІ).

Напередодні, 2 лютого, у межах Саміту Україна — ЄСпідписано нову Спільної заяви українських та європейських операторів. До неї доєдналися 7 українських (Kyivstar, Vodafone, lifecell, Укртелеком, Data Group, Vega Telecom та 3Mob) та 20 європейських операторів мобільного та фіксованого зв’язку.

Нова спільна заява діятиме наступні 6 місяців і є продовженням домовленостей, які були досягненні у межах попередньої заяви від 8 квітня 2022 року.

Завдяки цій угоді буде можливість і надалі продовжувати добровільні заходи щодо надання доступних або безплатних послуг міжнародного роумінгу та міжнародних дзвінків, щоб допомогти українцям залишатися на зв’язку з родиною та друзями, а також мати доступ до інтернету та надійних джерел інформації.

Це дозволяє мінімізувати додаткові витрати європейських та українських операторів, дає змогу надавати послуги без додаткових доплат для абонентів, а також забезпечити стабільні міжоператорські взаєморозрахунки. За даними НКРЗІ, перевагами від цієї угоди користуються понад 4 мільйони українців.

В оновленій заяві розширилося коло її учасників. Зокрема, до неї долучилися оператори фіксованого зв’язку та міжнародні транзитери, що дозволяє зробити заходи для зниження тарифів в роумінгу, більш стійкими, а дії операторів — більш скоординованими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: