Диктатор путін знову переоцінив можливості, або Чому його великий наступ може завершитись передчасно

путін
Фото з відкритих джерел.

Великий наступ, який країна-агресорка рф запланувала здійснити до квітня нинішнього року, найімовірніше, не увінчається успіхом. Радше він передчасно завершиться під час весняного сезону дощів. А до того часу окупанти не встигнуть досягти значних операційних результатів.

Про це повідомили у американському Інституті вивчення війни (ISW) другого лютого.

Аналітики стверджують, що російський диктатор володимир путін вкотре переоцінив можливості своєї армії, а також додають, що немає жодних доказів того, що російські сили відновили достатню бойову потужність.

Так, за даними ISW, в окупантів не є достатньо сил, аби здолати ЗСУ на сході України та захопити 11 тисяч 300 квадратних кілдометрів Донеччини, про що вони неоноразово заявляли (йдеться про частину регіону, яка не є під тимчасовою окупацією). Це понад 42% від загальної території регіону. Диктатор заявляв, що це вони зроблять до березня 2023 року.

Натомість аналітики говорять, що кульмінація сил рф може створити сприятливі умови для українських військ, якими вони зможуть скористатися в контрнаступі наприкінці весни або влітку 2023 року після отримання західних танків.

Що відомо про ймовірний наступ рф?

Окупанти мають намір піти новим наступом на Україну зі всіх боків. Зараз рф збирає сили, проводить навчання, заявив секретар ради нацбезпеки й оборони України Олексій Данілов в інтерв'ю Sky News.

На питання щодо розвитку подій, він відповів, що українська сторона не виключає будь-якого, себто йдеться про ймовірний наступ загарбників з усіх боків, як це було під час повномасштабного вторгнення у лютому торік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: