Ще 18 українців евакуювали з  «гарячих точок» на лікування до країн Європи

43482-whatsapp_image_2023_02_03_at_10_10_28

18 цивільних та військових з Одещини, Черкащини, Київщини, Дніпропетровщини та територій активних бойових дій вдалося евакуювати до Австрії, Франції, Нідерландів, Норвегії, Польщі та Швеції. У складі групи – пацієнти з мінно-вибуховими пораненнями та онкопацієнти.

Про це повідомляє МОЗ.

Евакуюють дорослих і дітей із важкими пораненнями, опіками та захворюваннями, які потребують спеціалізованої та невідкладної медичної допомоги. 

Такі доправлення на лікування за кордон здійснюється практично щодня. Адже постійні бойові дії, обстріли та пошкодження інфраструктури суттєво ускладнюють надання медичної допомоги на сході та прифронтових територіях. Евакуаційні рейси, організовані МОЗ та партнерами, тривають, а постраждалі українці мають змогу пройти лікування та/або реабілітацію за кордоном.

За потреби пацієнтів супроводжують родичі або близькі, враховуючи необхідність у сторонній допомозі та підтримці через важкий стан, а також у подальшому післяопераційному догляді. 

Від початку війни Міністерство разом із міжнародними партнерами продовжують працювати та робити усе можливе, аби врятувати наших людей та надати їм необхідну медичну допомогу. Загалом вже евакуйовано понад 2 500 українців. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: