Американські аналітики пояснили, як росія маніпулює «терористичним рівнем» і війною в Україні

8c36434-93bbb40-d6b378e-putin--1-
Фото: відкриті джерела

російські чиновники використають продовження режиму "терористичного рівня" для посилення правоохоронних заходів і забезпечення підтримки своїх дій в Україні

Про це пише Інститут вивчення війни (ISW).

Російські чиновники продовжують через законодавчі маніпуляції продовжувати інформаційну операцію про те, що війна в Україні є прямою загрозою безпеці росії. 

Так, Брянська та Курська області 3 лютого оголосили про безстрокове продовження «жовтого» рівня терористичної загрози у зв’язку з необхідністю посилення заходів щодо охорони та захисту території росії. 

В ISW повідомляють, що президент росії володимир путін 31 січня підписав указ, який спрощує процес запровадження оповіщення про терористичні загрози в росії та дозволяє російським регіонам, віднесеним до «жовтого рівня» терористичної загрози на невизначений термін запроваджувати підвищений » терористичний рівень». 

На думку військових аналітиків, офіційні особи Брянської та Курської областей, швидше за все, використовуватимуть цей новий режим «рівня терору» для посилення правоохоронних заходів, щоб придушити внутрішнє інакомислення, частково представити війну в Україні як пряму загрозу внутрішній безпеці росії, щоб створити подальшу підтримку російської операції.

Ключові висновки ISW:

  • 3 лютого адміністрація Байдена оголосила про новий пакет військової допомоги Україні на 2,2 мільярда доларів, включаючи високоточні ракети великої дальності для HIMARS.
  • російський президент володимир путін продовжив кампанію проти окремих опозиційних голосів у внутрішньому інформаційному просторі, продовжуючи виступати на платформі критичних націоналістичних мілблогерів.
  • Російські чиновники продовжують через законодавчі маніпуляції продовжувати інформаційну операцію про те, що війна в Україні є прямою загрозою безпеці росії.
  • Російські війська продовжували наступ на лінії Сватове-Кремінна з посиленням бойових дій у районі Кремінної.
  • Російські війська продовжували наступальні дії навколо Бахмута.
  • Російські війська не зробили жодних підтверджених територіальних здобутків на півдні України.
  • Повідомляється, що західні офіційні особи підрахували, що російські війська зазнали майже 200 000 втрат під час війни в Україні.
  • Російські офіційні особи продовжують покладатися на організовані урядом неурядові організації, які діють на окупованих територіях, щоб створити маску підтримки російської окупації з боку населення.

Читайте також: росіяни починають евакуацію населення з окупованих територій, - Генштаб

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: