Головні події за добу на Львівщині

Безымянный
Фото: ЛОДА

Сирени двічі оголошували про повітряну тривогу у Львівській області – 3 лютого о 10:32 та о 16:37. В обох випадках була загроза ракетного удару з території білорусі. Небезпека не справдилася.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький у Телеграм.

"Сьогодні о 09:06 розпочалась та досі триває повітряна тривога. Є загроза через зліт на території білорусі МіГ-31К, який є носієм «Кинджалів». Залишайтесь в укриттях до сповіщення про відбій" - написав Козицький.

Також, за його словами, на Львівщину двома евакуаційними потягами за добу прибули ще 67 осіб. У Перемишль чотирма поїздами вирушили 1210 людей.

Він повідомив, що співробітники СБУ у двох районах Львівщини викрили (https://bit.ly/3HY5QOP) колаборантів. На Яворівщині 54 річна жінка з pосії прославляла злочинні дії армії ворога та поширювала наративи кремлівської пропаганди. У Дрогобичі чоловік пропагував pосійську ідеологію та поширював матеріали комуністичного і націонал-соціалістичного тоталітарних режимів. Обом повідомили про підозру.

У Львівській області завершили сезон цукроваріння. Виробництво цукру на Львівщині за рік збільшилось на 20%. Упродовж останніх 5 років у нашій області збір цукрового буряка збільшився на 38%, а виробництво цукру зросло на понад 46%. Основну частину цукру зі Львівщини реалізовують на внутрішньому ринку, експортують – приблизно 20% від загального виробництва, переважно в країни ЄС.

Для 10 громад Львівської області розробили (https://bit.ly/3jAqefd) економічні профілі за підтримки USAID «ГОВЕРЛА». Це дозволяє місцевим управлінцям та бізнесу ухвалювати найкращі рішення щодо розвитку та інвестування.

У Яворівському районі за 20 днів зібрали 1,7 млн грн, щоб придбати БТР для бійців яворівського батальйону ТрО. Залишилось назбирати 300 тис. грн. Усі охочі можуть долучитись (https://bit.ly/3YeSdjs) до збору.

У «Сколівських Бескидах» збудують (https://bit.ly/3HvFB0B) гірський прихисток на честь загиблого у війні пластуна. Колись Тарас Гаврилишин сам мав ідею збудувати прихисток на горі Парашка, тепер його товариші хочуть втілити цю ідею у життя.

У Львові «Укртелеком» відкрив мережу безкоштовних Wi-Fi-зон. Усі охочі можуть безкоштовно скористатися інтернетом навіть якщо тимчасово немає електроенергії. Перелік (https://bit.ly/3Y1U0sd) локацій.

Станом на цю годину проїзд державними та місцевими дорогами Львівщини забезпечений. Уночі працювали 158 одиниць спецтехніки. На «Гарячу лінію» надійшло 3 звернення від жителів області щодо розчищення шляхів. На усі запити відреагували.

Водії великогабаритного транспорту можуть перечекати негоду на майданчиках для відстою, які розташовані вздовж державних доріг. Мапа із такими пунктами – тут (https://bit.ly/3DeFe6w).
Якщо виникають надзвичайні ситуації на дорозі, звертайтесь на цілодобову «Гарячу лінію» «Укравтодору» за номером: 067 400 60 80.

Читайте також коли не буде світла у Львові та області у суботу 4 лютого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: