Рішення військово-лікарської комісії ЗСУ за останні пів року можуть переглянути

Безымянный
Фото: відкриті джерела

Голова провладної парламентської фракції "Слуга народу" і член комітету Ради з питань нацбезпеки Давид Арахамія закликав правоохоронні органи переглянути рішення Центральної військово-лікарської комісії ЗСУ за останні шість місяців

Давид Арахамія привітав СБУ і ГБР з "викриттям заступника начальника Центральної військово-лікарської комісії ЗСУ на системній корупції на темі ухилення від проходження служби".

Про це Арахамія написав у Telegram 3 лютого.

"Закликаю правоохоронні органи переглянути рішення Комісії за останні шість місяців, щоб не дати хабарникам і тим, хто їм платив, досягнути своїх цілей", – зазначив Арахамія.

Цього дня правоохоронці повідомили про підозру в отриманні неправомірної вигоди заступника глави Центральної військово-лікарської комісії Медичних сил Збройних сил України, повідомило ДБР.

За даними слідства, він організував схему отримання хабарів посадовими особами комісії за виданння довідок військовозобов'язаним про непридатність до служби для виїзду за кордон.

У одному із випадків до посадовця звернувся знайомий, який очолює благодійний фонд. Його співробітнику потрібно було виїхати за кордон для пошуку та завезення до України гуманітарної допомоги. Керівник фонду не знав порядку виїзду з України для волонтерів і тому спитав у заступника начальника Центральної військово-лікарської комісії, як оформити цей виїзд.

Посадовець повідомив, що такий виїзд потрібно оформлювати за допомогою видачі довідки про непридатність до військової служби, що є неправдою. Він пообіцяв організувати оформлення такої довідки за «винагороду» у сумі 5 тис. доларів США.

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання $5 тис. Під час обшуків у нього вдома й на роботі правоохоронці виявили велику суму в різній валюті, еквівалентну 5 млн грн.

Читайте також: Ексочільника Херсонської ОВА підозрюють у підробці документів та шахрайстві

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: