Маркарова очікує, що питання передання Україні літаків F-16 буде вирішено

Безымянный
Скрін з відео

Амбасадорка України у США Оксана Маркарова очікує, що питання передання Україні літаків F-16 буде вирішено, переговори щодо них тривають із самого початку повномасштабного вторгнення рф.

Про це Маркарова розповіла в ефірі національного телемарафону 4 лютого, запис коментаря оприлюднили у YouTube-каналі ТСН.

Маркарова розповіла, що з початку повномасштабного вторгнення рф українська сторона з американською обговорювала "досить великий" список пріоритетів у озброєнні, яке необхідне ЗСУ. Щодо позицій зі списку переговори тривали легше і їх вдавалося отримати швидше, за деякими були "то червоні лінії, то непорозуміння", надання далекобійних ракет, літаків, танків і ударних дронів обговорювали.

"Звичайно, ми говорили і про ударні дрони, і про ракети на дальні дистанції, і про вертольоти – абсолютно про все", – додала вона.

Амбасадорка пояснила, що під час передання певного виду озброєнь справа не лише у питанні політичної готовності урядів, а й у питаннях наявності цього озброєння, навчання українських військових, а також фінансування.

"Літаки – у фокусі розмов. Ми ці дискусії розпочали давно і не припиняли. Сподіваюся, що як і з іншими спроможностями, ті об'єктивні труднощі чи не наявність якихось спроможностей ми зможемо разом з нашими партнерами вирішити і подолати. І зустрічі у "Рамштайні" дуже цьому сприяють, як ми бачили з танками", – додала вона.

Читайте також: США оголосили про новий пакет допомоги для України на суму $2,2 мільярда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: