Раптово помер відомий львівський гід та краєзнавець Петро Радковець

18
Фото: Kateryna Radkovets

Найбільш впізнаваний львівський екскурсовод Петро Радковець помер на 59 році життя

У неділю, 5 лютого, у Львові раптово помер відомий екскурсовод Петро Радковець. Про смерть гіда повідомила його донька Катерина Радковець у Facebook.

"Люблячий чоловік, батько, дідусь пішов від нас. Ми не можемо оговтатися від такої раптової втрати. Завжди справедливий, з почуттям гумору і справжній фанат Львова. Навіть у важкі часи купував старі фотографії і вивчав історію. Тато завжди казав, що він професійний львів'янин та батяр. Де б Ти не був на хмаринці, ми завжди тебе любитимемо і пам'ятатимемо" - написала Катерина Радковець.

Більше інформації щодо похорону буде відомо згодом.

Також про смерть Петра написав мер міста Андрій Cадовий у Telegram.

"Разом з ним пішла частинка Львова, частинка нашої історії. Я не знаю хто краще за Петра зможе її переказати. На цьому фото він проводить екскурсію для військових, які перебувають на лікуванні та реабілітації у Львові" - написав львівський очільник.

Петро Радковець проводить екскурсію для військових, які перебувають на лікуванні та реабілітації у Львові

Довідка: Петро Радковець – відомий  екскурсовод, знавець міста Львова. Народився у 1964 року у Львові. Служив в армії. Закінчив Львівський поліграфічний інститут (сьогодні Українська академія друкарства).

Петро мав роботу у компанії з виготовлення взуття «Прогрес», у Львівській науковій бібліотеці імені В. Стефаника, Горохівській друкарні, видавництві «Центр Європи».

Останнім часом професійно займався проведенням екскурсій по Львові. Учасник низки проектів про Львів. Член історичної секції «Товариства Лева».

Батько двох дітей. 

Петро Радковець

Петро Радковець був одним з найвідоміших львівських та українських гідів. Його авторські екскурсії тішили гостей нашого міста упродовж останніх 20 років. Мав ліцензійне посвідчення львівського гіда під номером 1, яке офіційно отримав від Львівської міської ради. Одним з останніх за його участю став проєкт «Місто лікує» - безкоштовні прогулянки Львовом для захисників та військових ветеранів, які проходять.

Читайте також: На фронті загинув археолог, заступник директора історико-культурного заповідника «Давній Пліснеськ» Андрій Филипчук

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: