Через російські атаки на Донеччині, Херсонщині та Харківщині є поранені та жертви

photo_5407126889954395333_y
Наслідки російських атак по Донеччині у ніч проти 6 лютого. Фото: Павло Кириленко, ОВА

росіяни продовжують обстрілювати цивільну інфраструктуру. Жертвами та потерпілими стали мирні мешканці на Харківщині, Донеччині та Херсонщині.

Про це йдеться у зведеннях обласних військових адміністрацій вранці шостого лютого.

Донеччина

Очільник ОВА Павло Кириленко у понеділок повідомив, що росіяни вдарили ракетами по Курахівській громаді: у Гірнику пошкоджено 7 будинків, у Курахівці — будинок і крамницю.

Курахове потрапило під артобстріл — пошкоджено будинок. Також пошкоджено будинок у Красногорівці Мар'їнської громади, а на ранок під масований артобстріл потрапила Авдіївка.

На Горлівському напрямку 1 людина загинула і 1 поранена у Бахмуті. Житловий будинок пошкоджено у Дружбі Торецької громади.

На Лисичанському напрямку гучно було у Сіверську та Серебрянці Сіверської громади, а також у Торському і Зарічному Лиманської громади — без жертв.

Він також показав наслідки російських обстрілів:

Херсонщина

За добу, 5 лютого, росіяни 37 разів відкривали вогонь по мирних населених пунктах регіону, розповіли вранці наступного дня у військовій адміністрації області.

кажуть, що окупанти Гатили з артилерії, РСЗВ, мінометів та танків. Херсон армія рф атакувала 7 разів. Ворожі снаряди пошкодили освітній заклад та житлові будинки. Минулої доби на Херсонщині через російські обстріли 4 людини дістали поранення різного ступеня тяжкості.

Харківщина

Вчора о 8:20 ворог завдав двох ракетних ударів ракетами С-300 по центру Харкова. Пошкоджено будівлю одного з вишів та житлові будинки. Поранення зазнали 5 цивільних осіб. Станом на зараз у лікарні перебуває 54-річна жінка у стані середньої тяжкості. Решта мають легкі ушкодження та лікуються амбулаторно, розповів Олег Синєгубов, який є керівником обласної військової адміністрації.

Також протягом минулої доби ворог обстрілював з артилерії та мінометів розташовані поруч з лінією зіткнення населені пункти Харківського, Куп'янського та Чугуївського районів області. Загалом було пошкоджено, багатоквартирні будинки, приватні будинки, об’єкт інфраструктури, офісні приміщення та автомобілі.

Вбиті росіянами цивільні

30 листопада у селі Правдине на Херсонщині знайшли масове поховання жертв російських окупантів. У могилі було знайдено 7 тіл, у тому числі й дівчинки-підлітка.

В ООН 13 січня 2023 року оновили дані щодо жертв та поранених цивільних внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Там повідомили, що з 24 лютого 2022 року:

  • 6 тисяч 952 людини загинули;
  • 11 тисяч 144 — зазнали поранень.

Утім реальні цифри можуть бути набагато вищими. Наразі неможливо встановити їхню кількість на тимчасово окупованих територіях і там, де тривають активні бойові дії, пояснили там.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: