Першу в Україні дитячу кімнату ментального здоров'я відкрили у Львові (відео)

A7048CE7-114F-4575-A816-8A3BF8F37E4D
Фото: Перше ТМО Львова

У лікарні святого Миколая у Львові запрацювала перша в Україні дитяча кімната ментального здоров’я. Це простір, де маленькі пацієнти можуть відпочивати та здобувати нові навички: займатися арт-терапією та іншими корисними активностями.

Про це повідомили у Першому медичному об'єднанні Львова.

«Така кімната має бути в кожному медичному закладі. Це кімната гарного настрою і вона має таке ж значення, як і палати, де лікують захворювання. Наші арт-терапевтки допомагають долати переживання і стрес, а ще – набиратись сил діткам, які перебувають на лікуванні», - говорить президент ГО «Принцип Свідомості» Роман Лобай.

У кімнаті є зручні крісла-груші, ноутбуки, кіноекран та проектор для комфортного перегляду мультфільмів. А ще набори олівців та фарб, пензлики та магнітні дошки для малювання.

За словами пані медичного дикректора лікарні Зоряни Іванюк, щотижня у медзакладі проходять лікування майже пів тисячі дітей.

«І частина з них проходить тривале лікування. В цій багатофункціональній кімнаті вони можуть відокремитися від лікарняного простору та отримати більше позитивних емоцій і мотивацію для одужання», - каже вона.

Нагадаємо, у львівській поліклініці з'явився вже четвертий у місті центр психічного здоров'я.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: