Малюк став главою СБУ: що відомо про нього

photo_5267419940347038425_y
Фото: сайт СБУ

У вівторок, сьомого лютого, Верховна Рада України призначила генерала Василя Малюка очільником Служби безпеки.

Про це за підсумками повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Читайте також: Кадрові зміни в сфері оборони протягом тижня не відбудуться, — Арахамія

Нагадуємо, президент Володимир Зеленський призначив першого заступника голови Служби безпеки України Василя Малюка тимчасовим очільником відомства у липні торік.

Хто такий Василь Малюк

Малюк 2005 року здобув вищу юридичну освіту в Національній академії СБУ за спеціальністю правознавство. Під час служби у відомстві обіймав посади такі, як оперуповноваженого до заступника начальника управління — начальника відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю.

З січня 2020-го працював у центральному управлінні СБУ як перший заступник начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ. У березні цього ж року Зеленський призначив його заступник очільника СБУ та начальником управління по боротьбі з корупцією. На цій посаді Малюк був до липня 2021 року.

У лютому 2022-го його менш ніж на два тижні призначали заступником міністра внутрішніх справ. З посади звільнили через перехід на іншу роботу. 3 березня його призначили першим заступником голови СБУ. Крім того, у березні 2022-го президент присвоїв Малюку військове звання бригадного генерала.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: