Мер Парижа проти участі росіян у Олімпіаді-2024

block_205779
Фото з відкритих джерел.

Мер Парижа Анн Ідальго заявила, що вона проти участі росіян у Олімпійських іграх 2024, які пройдуть у столиці Франції, змінивши свою думку щодо цього питання.

Про це повідомляє Politico.

Ідальго сказала, що вона «не виступає за» дозвіл росіянам змагатися як нейтральні особи або під прапором Олімпійських ігор, що свідчить про зміну її позиції минулого місяця, коли вона стверджувала, що спортсмени не повинні бути позбавлені можливості брати участь у змаганнях. залежно від того, звідки вони походять.

«Поки триває ця війна, ця російська агресія проти України, неможливо парадувати, ніби нічого не відбувається, щоб делегація прибула до Парижа, поки на Україну сиплються бомби», — сказала Ідальго в інтерв’ю радіо France Info.

Зміна поглядів змушує мера Парижа-соціаліста вступити в протиріччя з Міжнародним олімпійським комітетом (МОК), який розробив дорожню карту дозволу росіянам і білорусам змагатися в 2024 році як «нейтральні» та за суворих умов. Спортсмени з обох країн були виключені з багатьох міжнародних спортивних змагань після того, як росія почала повномасштабну війну проти України минулого року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: