Скільки вимушених переселенців мешкають на Львівщині

IMG_4662
Фото Микити Печеника, з архіву редакції

Від початку повномасштабного російського вторгнення Львівська область стала тим регіоном, де прийняли найбільше вимушених переселенців.

Про це повідомив Іван Собко, який є заступником начальника військової адміністрації Львівщини.

«Львівщина – це та тилова область, яка прийняла чи не найбільше внутрішньо переміщених осіб.Офіційно в нашій області зареєстровано понад 245 тисяч внутрішньо переміщених осіб, фактично проживають – більш як 500 тисяч. Обласна військова адміністрація спільно з громадами поставили собі за завдання, щоб люди, які постраждали від війни, почувалися тут як вдома»,— сказав чиновник під час регіонального форуму «Інтеграція переселенців на Львівщині: проблеми, рішення та роль Ради ВПО».

Він додав, що торік створили понад 2500 комфортних місць для довготривалого проживання, облаштували більше ніж 400 додаткових місць у закладах соцзахисту.

Собко каже, що обласний і місцевий бюджет можуть дофінансовувати як державні, так і неурядові програми, що дозволить надалі підтримувати ВПО.

«Ми продовжуємо створювати у Львівській області додаткові та резервні місця для внутрішньо переміщених осіб. Для цього триває реконструкція та ремонт об’єктів, вартість яких становить від 1 до 4 млн грн, а рівень готовності –  від 70%», – пояснив заступник глави ОВА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: