«У нас є свобода, дайте нам крила»: Зеленський попросив у Британії літаки

BRITAIN-UKRAINE-RUSSIA-CONFLICT-DIPLOMACY
Спікер Палати громад сер Ліндсей Хойл (ліворуч) тримає шолом одного з найуспішніших українських пілотів із написом «У нас є свобода, дайте нам крила, щоб захистити її», який йому подарував Президент України. Володимир Зеленський у Вестмінстерському палаці. Фото: Stefan Rousseau / POOL / AFP

Президент України Володимир Зеленський знову закликав західних союзників доставити Україні винищувачі, щоб допомогти їй воювати проти росії.

Про це повідомляє CNN.

«У нас є свобода, дайте нам крила, щоб захистити її», — сказав він, даруючи український шолом пілота-винищувача спікеру Палати громад Ліндсі Хойлу.

Деякий контекст: Британія оголосила в середу, що надішле до Києва більше військової техніки, щоб допомогти протистояти можливому весняному наступу росії. Британський прем’єр-міністр Ріші Сунак заявив, що Великобританія розширить навчання українських пілотів-винищувачів і морської піхоти, а також пообіцяв довгострокові інвестиції в українську армію.

Велика Британія розпочне навчання українських пілотів на винищувачах стандартів НАТО, що, як розуміє CNN, стане першою офіційною програмою навчання українських пілотів на західних винищувачах. Проте жодної згадки про надання Україні західних винищувачів, про що закликав Зеленський, не було.

Київ, ймовірно, вітатиме новини про те, що програма підготовки Великої Британії розширюється на винищувачі, оскільки українські чиновники вже давно закликають західних союзників постачати літаки.

№10 поки що відмовляється відправляти в Україну свої винищувачі Typhoon або F-35, вважаючи, що це «неправильний підхід». Однак оголошення в середу породить надію, що в майбутньому може відбутися зміна ставлення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: