У США гратимуть в хокей, аби відновити спортивні об'єкти в Україні, які зруйнувала рф

cover

Благодійна організація у США Help Heroes Of Ukraine спільно з американськими спортсменами у березні проведе масштабний турнір «ХОКЕЙ ДЛЯ ГЕРОЇВ». Участь у ньому візьмуть команди зі США, Канади та України. Усі кошти, виручені під час змагань, будуть спрямовані на оновлення спортивної інфраструктури та баз відпочинку в Україні.

Про це нам розповіли організатори.

«Хокей – це чудовий спосіб показати світові, що Україна має широку підтримку. Мета нашого благодійного заходу – привернути увагу до подій, які відбуваються сьогодні в Україні, а також підтримка спортсменів у такий не простий час. Деякі команди не мають змоги тренуватись, чимало спортивної інфраструктури зазнали ракетних обстрілів. Тому американські хокейні клуби з радістю відгукнулись на пропозицію організувати турнір та зібрати кошти», – сказав директор Help Heroes Of Ukraine у США Роман Заболотовський.

Спорт завжди об’єднував людей задля миру. Між Україною та США сотні тисяч кілометрів. Але цінності у нас однакові, коментує Том Кріл, предcтавник команди «The Cube Development Program» (США)

Від України участь у змаганнях візьме хокейний клуб «Харківські Берсерки». Їхнє місто регулярно зазнає російських ракетних ударів.

Лише на Харківщині на сьогодні 13 пошкоджених або зруйнованих об’єктів спортивної інфраструктури без урахування тих, що на деокупованих територіях. Відтак команда змушена була покинути Харків та майже рік мігрувала Україною, переїжджаючи щоразу в нове місто. Але попри війну, спортсмени не припиняли тренуватися та вдосконалювати свої спортивні навички. 

«Дізнавшись про можливість потрапити до США на міжнародний турнір та навчальний кемп гравці дуже зраділи. Насамперед - це можливість перезавантажити думки без сирен, тривог та постійного відчуття страху. Звісно, дуже важливо щоб наші спортсмени побачили як виглядає хокей за океаном, отримали нові спортивні емоції. Також ми хочемо розповісти всьому світу про Україну та спорт в умовах війни», - сказав головний тренер ХК «Харківські Берсерки» Павло Легачев.

Благодійний хокейний турнір відбуватиметься упродовж березня:

  • У Чикаго, штат Іллінойс – 13 березня 2023;
  • В Орландо, Штат Флорида – 20 березня 2023;
  • В Тампа, Штат Флорида  - 26 березня 2023.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: