Зросла кількість жертв та потерпілих через землетруси у Туреччині та Сирії

-aadd
Фото: Anadolu

Кількість загиблих внаслідок землетрусу у Туреччині та Сирії зросла до понад 9,5 тисячі людей. Рятувальні роботи тривають понад дві доби.

Про це пише місцеве медіа Anadolu вранці у середу, 8 лютого.

Зазначають, що станом на 10:30 (за Києвом) відомо про 7 тисяч 108 людей, які стали жертвами стихійного лиха у Туреччині. Там також щонайменше 40 тисяч 910 осіб зазнали поранень.

Натомість у Сирії загинули принаймі 2 тисячі 530 осіб. А 4 тисячі 645 людей отримали різні пораненні.

Землетруси магнітудою 7,7 і 7,6 бала, центром яких є провінція Кахраманмараш, вразили 10 провінцій і постраждали понад 13 мільйонів людей. Декілька країн регіону, включаючи Сирію та Ліван, відчули сильні підземні поштовхи, які вразили Туреччину менш ніж за 10 годин.

Читайте також: Що відомо про землетрус у Туреччині, жертвами якого стали понад тисячу людей

Понад 96 тисяч 670 пошуково-рятувальних команд зараз проводять операції на місцях, йдеться в заяві Президентства з ліквідації наслідків стихійних лих і надзвичайних ситуацій (AFAD).

Читайте також: Рятувальники з України можуть прибути до Туреччини вже сьогодні

До слова, ввечері 7 лютого у МЗС України повідомляли по чотирьох постраждалих громадян. Внаслідок землетрусу вони отримали легкі тілесні ушкодження.  Посол України у Туреччині Василь Боднар каже, що двох громадян України, яких вважали ймовірно загиблими внаслідок землетрусу в Туреччині, врятовано.

Загалом українські дипломати вже розшукали 38 громадян України. Також українські представники взаємодіють із турецькими рятувальними службами для пошуку інших щонайменше 19 українців, які не виходять на зв'язок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: