Німецький виробник зброї хоче передати Україні танки Panther

KF41-5
Фото з відкритих джерел.

Німецький виробник зброї Rheinmetall AG веде переговори про постачання Україні своїх найдосконаліших бойових танків і бойових машин, щоб допомогти країні захиститися від майбутніх загроз.

Про це заявив виконавчий директор компанії Армін Паппергер, пише Bloomberg.

«Україна зацікавлена в Lynx і Panther, які наразі є найсучаснішою бойовою машиною піхоти та бойовим танком», — цитує Паппергера німецька газета Handelsblatt.

Дюссельдорфська компанія вже провела переговори з урядом у Києві, додавши, що Rheinmetall може виробляти машини з нуля, тобто жодній країні не доведеться постачати танки зі своїх власних запасів.

Він також готовий встановити в Україні завод для складання Panther після закінчення війни, якщо уряд Німеччини затвердить необхідні ліцензії на експорт, сказав Паппергер.

Фото з відкритих джерел.

Зокрема, «Пантера» представлятиме значне оновлення важкої броні для українських сил. У Rheinmetall кажуть, що танк, який все ще розробляється і врешті-решт має замінити основний бойовий танк Leopard 2, «приречений змінити правила гри на полях битв майбутнього».

Panther KF51

Вперше танк Panther був представлений у липні 2022 року на найбільшій міжнародній виставці зброї у Парижі, Франція.

Основним озброєнням танку є гладкоствольна 130-мм гармата Rh-130 L/51, створена на основі Rh-120, що встановлюється на танки Leopard 2. Автомат заряджання розрахований на 20 снарядів. Із гарматою спарений 12,7-мм кулемет.

На башті танка встановлюється бойовий модуль NATTER із 7,62-мм кулеметом.

Також башта може оснащуватись пусковою установкою для баражуючих боєприпасів HERO 120.

Panther
Фото з відкритих джерел.

Танк має пасивний, динамічний та активний захист.

Заявляється, що цифрова архітектура дозволяє інтегрувати додаткові датчики виявлення запуску снарядів противника, що може дозволити нейтралізацію снарядів на більш ранніх стадіях. Також присутня система для захисту від атак згори.

Читайте також: міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба анонсував поставку в Україну британських танків Challenger.

Танк має панорамний оптичний датчик SEOSS2 та приціл EMES, завдяки яким командир та навідник можуть спостерігати та вражати цілі незалежно.

Через дисплеї в бойовому відділенні екіпаж має огляд на 360°.

Panther
Фото з відкритих джерел.

Виробник повідомляє, що основною концепцією танку є повна цифровізація та побудова навколо програмного забезпечення. Екіпаж може керувати повітряними (як вбудованими в танк, так і сторонніми) та наземними безпілотними системами.

Також заявлено, що всі робочі місця танкістів є взаємозамінними: контроль датчиків, руху та озброєння може миттєво передаватись іншому члену екіпажу за потреби, причому в майбутньому планується розробка незалюднених башт та можливість використання танка в повністю безпілотному режимі.

Екіпаж складається з трьох осіб: командир, навідник та механік-водій. В корпусі біля водія також передбачене місце для додаткового члена екіпажу: оператора додаткового озброєння, командира підрозділу або штурмана.

Нагадаємо, Німеччина дозволила експортувати в Україну танки Leopard-1.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: