У Львові глухій дівчинці встановили кістковий імплант

дитина хворіє
Фото ілюстративне.

Львівські лікарі встановили кістковий імплант 7-річній Софійці зі Самбірщини, щоб дівчинка знову могла повноцінно чути.

Про це повідомляє перше медоб'єднання Львова.

Пацієнтка - Софійка з села Роздільне Самбірського району. І цілих сім років її вроджена вада не проявлялася жодним чином. Допоки дівчинка не захворіла на отит.

Після запального процесу в вусі мама Софійки помітила, що донька недочуває. Звернулась за допомогою до спеціалістів.

Після діагностики лікарі виявили в дитини нейросенсорну правобічну втрату слуху. Висновок спеціалістів: повернути дитині здатність повноцінно чути – можна. Та для цього потрібно вживити кістковий імплант.

Спершу встановлювати апарат батьки планували закордоном. Та щойно дізналися про змогу зробити це у Львові - в Лікарні Святого Миколая - приїхали туди. Імплантацію виконала завідувачка ЛОР-відділення Тетяна Заброварна та лікар-отоларинголог Данута Чорній.

Зазвичай звук надходить до мозку людини через зовнішнє, середнє та внутрішнє вухо. Звідти слуховий нерв передає електричні імпульси в мозок. Після встановлення імпланту звукові вібрації надходитимуть до скроневої кістки, а звідти - у внутрішнє вухо й до мозку.

Медики очікують, що слух у Софійки повністю відновиться. Перше підключення до звукового процесора буде за місяць після операції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: