У Львові встановили протез захисникові, який втратив ногу на фронті

C9BCE371-D540-4CA7-BDB4-E412D3EF4E50 (2)
Фото: Перше ТМО Львова

Ще один воїн отримав протез у Центрі НЕЗЛАМНІ, що діє у Львові. 26-річний захисник Віталій родом з Чернівців. Після реабілітації чоловік планує повернутися на фронт.

Про це повідомили у Першому медичному об'єднанні.

Віталій втратив ногу на День Незалежності, пів року готувався до протезування, і нарешті може повернутися до побратимів. Зараз з ним займаються фізичні терапевти.

Стати на захист Батьківщини вирішив з перших днів повномасштабного вторгнення. Через велику кількість добровольців тоді, пригадує, ледь потрапив до батальйону.

Читайте також: У Львові встановили протез чоловікові, який голіруч виніс з городу 12 мін

У серпні, під час наступальної операції на харківському напрямку, біля Віталія розірвався танковий снаряд: обидві ноги хлопця просікли уламки. Через інтенсивний ворожий обстріл, побратими не змогли одразу дістатися до Віталія. Першу медичну допомогу хлопцеві надали лише тоді, коли зупинився вогонь.

До найближчого госпіталю у Барвінковому Віталій потрапив через дві години після поранення – праву ногу врятувати вже не вдалося.

У Центрі спеціалісти менш ніж за тиждень виготовили Віталію протез. Нині хлопець на реабілітації, з ним займаються фізичні терапевти.

Після відновлення Віталій повернеться на фронт. Каже, що докладає максимум зусиль, аби це відбулося якомога швидше, адже побратими уже зачекалися.

Протез виготовили завдяки мобільній майстерні протезування та комплектуючим, які отримали від Мальтійської служба допомоги.

Національний реабілітаційний центр «Незламні» запустив напрямок дитячого протезування. Перша дитина вже готується отримати свій протез.

Як долучитись

Нагадаємо, аби кожен українець, який втратив кінцівки у війні, отримав шанс повернутися до повноцінного життя, Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ Першого медоб’єднання Львова спільно з благодійною платформою Dodro.ua оголосили проєкт «Протези для незламних». Долучитися може кожен, варто лише зайти на сайт dobro.ua – проєкт «Протези для незламних» – і натиснути «підтримати»: https://dobro.ua/project/unbroken/

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: