Міноборони Румунії заявило, що російська ракета пролетіла за 35 км від кордону

3828d6f-2011-steag--1-
Фото з відкритих джерел.

Міністерство оборони Румунії оприлюднило деталі сьогоднішнього інциденту з прольотом російської ракети біля румунського кордону.

Про це повідомляє G4Media.ro, пише Укрінформ.

«Система повітряного спостереження ВПС Румунії виявила в п'ятницю, 10 лютого, повітряну ціль, запущену з Чорного моря з корабля російської федерації поблизу Кримського півострова, швидше за все, крилату ракету, яка розвернулася в повітряному просторі України, Республіки Молдова та повторно увійшла в повітряний простір України, жодного разу не перетинаючи повітряний простір Румунії», – йдеться в повідомленні румунського міністерства оборони.

Зазначається, що найближча точка траєкторії цілі до повітряного простору Румунії була зафіксована радіолокаційними системами приблизно за 35 кілометрів на північний схід від кордону.

Румунія застосувала всі стандартні процедури з моменту виявлення цілі й до повного з’ясування ситуації, йдеться у повідомленні.

Крім того, о 10:38 два літаки МіГ-21 LanceR румунських ВПС військової служби повітряної поліції під керівництвом НАТО, які в цей час виконували навчальний політ, були перенаправлені в північну частину Румунії для додаткового реагування.

Нагадаємо, російська ракета перетнула повітряний простір НАТО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: