Невдачі під Вугледаром свідчать про низький рівень підготовки мобілізованих росіян, – ISW

6eef82f-fotor-2023-2-11-4-45-35
РОЗБИТА ТЕХНІКА РФ ПОБЛИЗУ ВУГЛЕДАРА.

Невдала спроба наступу на Вугледар у Донецькій області свідчить про погану системну підготовку мобілізованих росіян

Так вважають аналітики Інституту вивчення війни ISW.

Блогери вчепилися за кадри, щоб почати критику російського військового керівництва. Російські блогери стверджували, що ті ж російські командири, які керували надзвичайно виснажливими штурмами 155-ї окремої морської піхотної бригади на Павлівку (біля Вугледара) у листопаді 2022 року, несуть відповідальність за спробу захоплення Вугледара, і стверджували, що відео ілюструє, що ці командири продовжують робити ті самі великі помилки.

Один російський блогер окремо заявив, що відповідальність за тактичні провали росіян біля Вугледара несе командувач Східного угруповання військ генерал-лейтенант Рустам Мурадов. Інший російський блогер закликав до публічних судів, щоб покарати високопоставлених офіцерів, які неодноразово терпіли невдачі на полі бою, і стверджував, що російські війська продовжуватимуть повторювати ті самі помилки, якщо ці командири залишаться на своїх посадах.

На кадрах видно, як ці російські війська застосовують дуже неефективну тактику, яка набагато більше вказує на те, що 155-та бригада морської піхоти, швидше за все, складається з погано навченого мобілізованого персоналу, ніж поганого командування. 

Російські блогери, ймовірно, звинуватили російське командування, щоб применшити той факт, що системна погана підготовка російського мобілізованого персоналу, швидше за все, призведе до подібних тактичних невдач по всій Україні. 

ISW резюмує, що російські блогери регулярно звинувачують російських командувачів у відповідальності за тактичні провали протягом війни.

Ключові висновки ISW за добу:

  • Російські війська завдали чергової серії ракетних і безпілотних ударів по території України.
  • Ймовірний проліт російських ракет над територією НАТО навряд чи призведе до ескалації. ISW продовжує з високою впевненістю оцінювати, що президент росії володимир путін не бажає ризикувати прямим конфліктом з НАТО.
  • Останні кадри невдалого російського штурму під Вугледаром Донецької області стали черговою точкою невралгії в російському інформаційному просторі та продемонстрували системну погану підготовку російських мобілізованих.
  • Російські війська продовжували наступальні дії на північний захід від Сватового та в районі Кремінної.
  • Російські війська продовжували наступальні дії в районі міст Бахмут і Авдіївка-Донецьк, а також на заході Донецької області.
  • Повідомляється, що російські війська здійснили обмежену наземну атаку в Запорізькій області.
  • Російська влада, ймовірно, вводить обмеження на пересування в росію та з неї, щоб підтримати зусилля з криптомобілізації.
  • Російські чиновники та окупаційна влада посилюють заходи щодо інтеграції дітей на окупованих територіях за допомогою фінансованих державою громадських організацій.

Нагадаємо, під час масованої атаки по Україні 10 лютого окупанти випустили 100 ракет.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: