Словаччина готова до офіційних переговорів щодо передання Україні МіГ-29, – в.о. прем'єр-міністра

Untitled
Фото: Радіо Свобода

Влада Словаччини може розпочати переговори з Єврокомісією щодо доправлення винищувачів МіГ-29 в Україну для захисту від російської агресії

Про це 10 лютого на пресконференції у Братиславі заявив виконувач обов'язків прем'єр-міністра Словаччини Едуард Геґер, повідомляє сайт Гордон з посиланням на SME, .

За його словами, президент України Володимир Зеленський на саміті Євросоюзу 9 лютого у Брюсселі (Бельгія) зробив офіційний запит до словацького уряду, і це відкриває шлях до обговорення умов постачання.

Геґер наголосив, що йдеться про літаки попередніх поколінь. Словаччина вже не використовуватиме їх, а в Україні вони зможуть врятувати життя, підкреслив в. о. прем'єра. Він також відповів лідеру партії Smer-SD Роберту Фіцо, який назвав передання Україні МіГ-29 неконституційним і запропонував доправити українцям теплі ковдри.

"Посилати ковдри людям, які гинуть, – це повний цинізм", – сказав Геґер, наголосивши, що політика Фіцо може відкинути Словаччину на десятиліття тому.

Глава уряду нагадав, що в обмін на військову допомогу Україні Братислава вже отримала західні танки й систему протиповітряної оборони Patriot, окрім того, "в обмін на будь-яку допомогу, яку ми спрямовуємо в Україну, ми просимо гроші з Європейського фонду миру", наголосив він.

Читайте також: Втрати ворога: ЗСУ знищили за добу більше 1100 російських вояк і 9 танків

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: