Смачні і корисні продукти для підвищення настрою

collage1234567_6dba6
Фото: відкриті джерела

Знову ранок і не хочеться йти на роботу, бо немає настрою? Чи, можливо, сьогодні у вас все валиться з рук і настрій такий, що хочеться плакати? Ці ситуації легко пояснюються тим, що організм виробляє недостатню кількість серотоніну – гормону задоволення. Виявляється, що на його утворення впливають продукти, які відомі всім, але мало хто вживає їх щодня.

Якщо ви включите до свого раціону ці 25 продуктів, то гарний настрій вам буде гарантовано, пише Всвіті.

Смачні і корисні продукти

Зернові продукти. Завдяки пшениці, кукурудзі та рису організм наповнюється необхідною кількістю білка та клітковини. Ще одним плюсом цих продуктів є те, що відчуття голоду не потурбує вас до обіду. Зернові сніданки також багаті на кальцій. Це сприяє зниженню тривожності та стресу протягом дня.

Продукти з сої. Зверніть увагу на тофу, темпе і місо аби отримати заряд гарного настрою на цілий день. Вони підвищують рівень серотоніну в організмі, а також мають великий запас білків. Соєві продукти – це одне з найкращих джерел вітамінів та мінералів для зниження ризику хронічних захворювань.

Банани. Як не дивно, але саме цей продукт здатен покращити настрій під час ПМС та запобігти когнітивним розладам. Приємним бонусом буде й 12 % щоденної клітковини так необхідної для організму. Тож, коли відчуваєте себе погано, краще купіть банани замість тістечок.

Шоколад. Ні для кого це не секрет, що темний шоколад здатен творити чудеса з організмом. Вчені довели, що він підвищувати рівень серотоніну, а від так сприяє підняттю настрою. Всього 30 г шоколаду в день (150-200 калорій) здатні зробити вас щасливими.

Горіхове масло. Неважливо якому саме горіховому маслу ви надаєте перевагу. Усього 2 столові ложки арахісового чи мигдального масла можуть наповнити енергією, збагатити організм білком й здоровими жирами. Не відмовляйте собі в задоволенні на сніданок з’їсти бутерброд з горіховим маслом і випити філіжанку кави.

Мигдаль. Жменька мигдалю може стати запорукою гарного самопочуття на цілий день. Річ у тім, що корисні елементи горіхів втамовують голод, понижують тиск та борються з головним болем. Тож, ефект від дії горіхів на ваш настрій буде тільки позитивний.

Авокадо. Цей супер продукт дійсно незамінний у меню кожного. Авокадо не тільки гарно виглядає на тості, а й містить в собі тони клітковини та корисних жирів. Цей фрукт не завдасть шкоди фігурі, а покращить стан вашої шкіри та підніме настрій.

продукти
Фото: відкриті джерела

Лосось. Про користь лосося вже всі чули. Омега-3 кислоти, які знаходяться в цій рибі, здатні впливати позитивно на настрій та боротися з депресією. Корисні сполуки підтримують центральну нервову систему і сприятливо діють на серце та обмін речовин.

Сир. Не варто недооцінювати цей корисний продукт. Сирні продукти багаті на білки та триптофан, які поліпшують настрій. Тому, якщо ви любити сирники, то варто їх додати до вашого сьогоднішнього меню.

Шпинат. Хоч цей зелений продукт не є фаворитом у тих, хто звик швидко наповнювати свій шлунок, проте не слід забувати, що він дуже корисний для організму. Шпинат слід включити до свого меню, хоча за те, що він багатий на вітаміни А, К, С, В2, В6, магній, омега-3, йод та інші корисні мікроелементи. Тому й не дивно, що моряк Попай так його полюбляв.

Малина. Побалуйте себе та своїх близьких цією солодкою ягідкою. Краще вживати її свіжою, адже в одному стакані малини зосереджено 8 г клітковини (третина того, що вам потрібно на день) і лише 5 г цукру.  Напевно сьогодні у вас буде чудовий десерт.

Фісташки. Не можете заснути? Фісташки прийдуть вам на допомогу! Білок, вітамін В6 та магній, які знаходяться у цих горіхах, покращать ваш сон. Отже, і зранку ви прокинетесь у гарному настрої.

Вівсянка. Вівсянка – це найкращий сніданок.  Вона не тільки корисна для серця, а й дуже поживна. Вітамін В допомагає отримувати та зберігати енергію з усієї їжі, яку ви будете  вживати протягом дня.

Матча (маття). Цей особливий різновид зеленого чаю подобається не всім. А даремно! В ньому міститься стільки ж кофеїну, як і в каві. Якщо хочете бути бадьорими й у гарному настрої після обіду, то пийте чай матча.

Фото: відкриті джерела

Спаржа. Спаржа багата на клітковину, що вберігає нас від переїдання. Через велику кількість вітамінів (А, В, С) та корисних мінералів (калій, магній, цинк, натрій) її можна назвати одним з найкорисніших супер продуктів. Тим паче, що спаржа ще й дуже швидко готується. Тепер вам не доведеться довго стояти біля плити. Чи це не гарна новина?

Сальса. Соус сальса не тільки додасть пікантності вашій вечері, а й збагатить організм поживними елементами. Не забувайте, що до його складу входять подрібнені овочі та пряні трави. Отримуйте задоволення від мексиканської кухні.

Інжир. Один з продуктів, який потрібно вживати аби відпочити та мати гарний сон. Вживаючи інжир, ви отримуєте такі  необхідні мінерали, як калій, магній, кальцій та залізо.  Цей плід – справжня профілактика від стресів.

Яйця. Їжте зранку відварені яйця та почувайтесь ситими протягом усього дня.  Холін – вітамін, який знаходиться у цьому продукті, дуже важливий для міцної пам’яті, настрою та контролю м’язів.

Кавун. Зневоднення викликає сонливість упродовж дня. Аби бути більш енергійним їжте кавун. Влітку цей продукт повинен стати номером один.

Апельсин. Ще один фрукт, який врятує організм від зневоднення та додасть енергії. Крім того, апельсини володіють тонізуючими властивостями та допомагають краще переносити втому.

Бобові. Сочевиця, квасоля, горох – поживні та багаті на вуглеводи продукти, а тому дають багато енергії організму. Це дуже ситна їжа, тому вони будуть незамінні й для тих, хто сидить на дієті. Вони містять вітаміни групи B, які допомагають регулювати центральну нервову систему і запобігати стресу, тривозі й депресії.

Смажений нут. І знову рослинний білок бере гору. Він легко засвоюється, а його поживна цінність така ж, як і у м’яса птиці. Висока концентрація марганцю у нуті сприяє виробленню організмом необхідної енергії.

Фото: відкриті джерела

А от алкоголь та енергетики є ворогами гарного настрою, pesto-italy.com.ua. Спиртні та енергетичні напої заряджають бадьорістю на короткий час, насправді лише збільшуючи роботу надниркових залоз та підвищуючи рівень цукру в крові.

Кава та чай. Надмірне вживання кави та чаю зазвичай призводить до безсоння та до перепадів настрою.

Солодощі різних видів, включаючи солодкі напої, призводять до різкого збільшення цукру на крові, що у результаті сприяє синдрому хронічної втоми.

Багато дієт (особливо експрес-дієти), як правило, незбалансовані, через що призводять до занепаду сил і поганого настрою.

Куріння призводить до дефіциту необхідних організму вітамінів, мінералів та амінокислот, що знову ж таки негайно позначається на настрої.

Читайте також: Скільки тримає морозилка без світла

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: