Конфісковані російські активи продаватимуть на онлайн-аукціонах 

prozorro
Фото з відкритих джерел.

Йдеться, зокрема, про постанову уряду щодо державної системи Прозорро.Продажі, яка регулює передачу конфіскованих російських активів та майна

За рішенням уряду такі аукціони проходитимуть на підвищення та на пониження ціни. Підготовка та проведення аукціонів займатимуть до 2 місяців. Після завершення аукціону переможець та оператор електронного майданчика мають підписати протокол  про результати аукціону протягом 4-х днів з дня його формування в системі. Спочатку переможець повинен буде сплатити повну вартість обʼєкта, встановленої за результатами відкритих торгів, протягом 20 робочих днів. Після цього ФДМУ укладе з ним договір протягом 25 робочих днів. 

“Організатором онлайн-аукціонів з продажу таких активів буде Фонд державного майна України (ФДМУ). Після відновлення малої приватизації у серпні 2022 року в системі, онлайн-аукціони Прозорро.Продажі допомогли ФДМУ залучити до держбюджету понад 1.5 млрд гривень та знайти нових ефективних власників для обʼєктів. Реалізація десятків і сотень обʼєктів, що належали раніше країні-агресору, через Прозорро.Продажі дозволить так само прозоро та конкурентно управляти таким майном на користь держави. З появою цих активів на онлайн-аукціонах зросте і кількість доступних для українського бізнесу обʼєктів“, — зазначив в.о. директора ДП “Прозорро.Продажі” Сергій Бут. 

Кошти з продажу надходитимуть до Фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф. 

Уся інформація про онлайн-аукціони з продажу конфіскованих російських активів буде доступна на офіційному сайті prozorro.sale. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: