На ворожій міні у Харківській області підірвався працівник обленерго

міни
Фото: ДСНС

У Харківській області існує висока мінна небезпека. Неподалік Нової Гусарівки, що у Балаклійській тергромаді, на вибуховому пристрої підірвався місцевий мешканець.

Про це повідомив очільник військової адміністрації регіону Олег Синєгубов 13 лютого.

За його словами, ідеться про 46-річного працівника обленерго. Співробітник компанії отримав серйозні травми. Його ушпиталили.

Читайте також: В Україні заміновано понад 880 тисяч га земель

Глава ОВА вкотре закликав місцевих мешканців бути максимально уважними та обережними.

«Пересувайтеся тільки перевіреними шляхами, не виходьте на узбіччя, не відвідуйте ліси, лісосмуги, поля. У разі виявлення підозрілого предмета в жодному разі не чіпайте його, одразу звертайтесь до ДСНС», — пише він.

Мінна небезпека

Наприкінці 2022 року у Держслужбі з надзвичайних ситуацій України розповідали, що від початку повномашстабного російського вторгнення на ворожих мінах підірвались майже пів тисячі людей. Загинули щонайменше 185 постраждалих. Там повідомляли, що заміновано 30% територій країни, це за площею як дві Австралії.

До слова, на деокупованих територіях України зберігається висока мінна небезпека. За останній час на Харківщині фіксують безліч випадків, коли люди підриваються на мінах.

Так, у регіоні на невідомому вибуховому пристрої в регіоні підірвались двоє людей - чоловік і його малолітній син, якому 7 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: