Пристайко про коливання Заходу щодо винищувачі: «Це те, що ми чули про танки»

photo_5357266644679901428_y (1)
Винищувач F-16 / US Air Force

Посол України у Великій Британії заявив, що Україна «почекає і побачить», чи погодяться її партнери по союзу на прохання країни надіслати винищувачі, після того як президент Польщі поставив під сумнів цю перспективу.

Будь-який крок союзників України щодо відправлення винищувачів в Україну має бути «спільним рішенням», заявив президент Польщі Анджей Дуда в суботньому інтерв’ю BBC, повідомляє CNN.

«Сьогоднішнє рішення пожертвувати будь-які види літаків, будь-які F-16, пожертвувати їх за межі Польщі — це дуже серйозне рішення. І це непросто для нас прийняти», — сказав Дуда, пояснивши, що Польща має дуже обмежену кількість винищувачів.

На питання BBC під час інтерв'ю в неділю, чи розчарували його слова Дуди, посол України у Великобританії Вадим Пристайко відповів: «Ні, почекаємо і побачимо». Посол додав: «Це те, що ми чули про танки. Це те, що ми чули про артилерію довгих легіонів, що ми чули про все».

Пристайко зазначив, що певні світові лідери «мають сказати ці слова заради єдності альянсу».

«Я не кажу, що хтось намагається, ви знаєте, применшити це. Ні, я просто намагаюся створити компроміс між усіма ними та прийняти якесь групове рішення», — сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: