росія програла «стратегічно, оперативно» через рік після вторгнення в Україну, - Міллі

армія рф
Фото з відкритих джерел.

Трохи менше року після того, як москва почала вторгнення в Україну, росія «програла в стратегічному, оперативному і тактичному плані».

Про це заявив голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі у Брюсселі.

«путін думав, що зможе швидко перемогти Україну, розірвати альянс НАТО і діяти безкарно. Він був неправий, – сказав американський генерал. - Україна залишається вільною, вони залишаються незалежними. НАТО і ця коаліція ніколи не були сильнішими, і росія тепер є глобальною париєю. І світ залишається надихнутий українською хоробрістю та стійкістю. Коротше кажучи, росія програла — вони програли стратегічно, оперативно і тактично, і вони платять величезну ціну на полі бою».

Міллі та міністр оборони США Ллойд Остін перебувають у Брюсселі на дев’ятій зустрічі Контактної групи з питань оборони України, щоб обговорити постійну підтримку України під час її боротьби проти росії.

У вівторок Міллі заявив, що поки путін «не припинить війну за своїм вибором», міжнародне співтовариство «продовжуватиме підтримувати Україну обладнанням і можливостями, необхідними для самооборони».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: