ООН просить виділити понад 5 мільярдів доларів допомоги Україні

ООН
Фото з відкритих джерел.

Агенція ООН з гуманітарної допомоги та біженців заявила, що шукає 5,6 мільярда доларів для допомоги мільйонам людей в Україні та країнах, які прийняли українських біженців після вторгнення росії в Україну.

Про це повідомляє AP.

Основна частина спільного звернення — 3,9 мільярда доларів — призначена для Управління з координації гуманітарних справ, яке має на меті допомогти понад 11 мільйонам людей шляхом спрямування коштів через понад 650 партнерських організацій.

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців шукає 1,7 мільярда доларів для допомоги приблизно 4,2 мільйонам біженців, які втекли до 10 країн Східної та Центральної Європи.

Спільне звернення, одне з найбільших у своєму роді для однієї країни, могло б спричинити великий потік коштів із західних країн, як це сталося з подібним зверненням після початку війни. Такі заклики ООН рідко отримують повне фінансування.

«Минулого року ми були відносно добре фінансовані, — сказав Філіппо Гранді, Верховний комісар ООН у справах біженців. — Я думаю, що звернення біженців було профінансовано понад 70% — не повністю, але непогано. Ми розраховуємо, що це триватиме».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: