Понад 6 тисяч українських дітей помістили в російські табори «перевиховання», — США

дитина

Згідно з новим звітом, оприлюдненим у вівторок, російський уряд керує розгалуженою мережею з десятків таборів, де він утримує тисячі українських дітей з початку війни минулого року.

Про це повідомляє CNN.

У звіті містяться тривожні нові подробиці про масштаби зусиль москви з переселення, перевиховання, а іноді й військового навчання чи примусового усиновлення українських дітей — дії, які є військовими злочинами та можуть надати докази того, що дії росії є геноцидом, йдеться у звіті.

Доповідь була підготовлена в рамках роботи Обсерваторії конфліктів, яку підтримує Державний департамент США, Єльською лабораторією гуманітарних досліджень. Обсерваторію створили минулого року для збору доказів військових злочинів росії в Україні.

«Всі рівні російського уряду залучені, — сказав журналістам Натаніель Раймонд з Yale Humanitarian Research Lab. — Вважайте цей звіт гігантським попередженням, яке ми оголошуємо дітям України».

У звіті встановлено, що понад 6000 дітей — віком від кількох місяців до 17 — перебували під опікою росії в якийсь момент протягом майже річної війни, хоча «загальна кількість дітей невідома». і, ймовірно, значно перевищує 6000».

Було визначено 43 об’єкти, які є частиною мережі, яка «тягнеться від одного кінця росії до іншого», включаючи окупований росією Крим.

«Східне узбережжя Тихого океану — ближче до Аляски, ніж до москви, і Сибір», — сказав Раймонд.

«Основною метою таборів, здається, є політичне перевиховання», — сказав він, зазначивши, що принаймні 32 із зазначених у звіті об’єктів «здається, залучені до систематичних зусиль з перевиховання, які наражають дітей з України на російськоцентричну науку , культурне, патріотичне, а в двох випадках – саме військове виховання».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: