Україна отримає від союзників військове обладнання на багато мільйонів

фунт
Фото з відкритих джерел.

Посилення обороноздатності України включає безпілотники, боєприпаси, протиповітряну оборону та радіоелектронну боротьбу

Про це було оголошено сьогодні під час зустрічі міністрів оборони НАТО в Брюсселі, на якій був присутній міністр оборони Бен Уоллес, повідомляється на сайті уряду Великобританії.

Україна отримає засоби на мільйони, включаючи запчастини для танків, безпілотники, засоби радіоелектронної боротьби та засоби протиповітряної оборони, з першого пакету багатомільйонного фінансування від Міжнародного фонду для України (IFU).

Перший пакет обладнання погодили Великобританія, Нідерланди, Норвегія, Швеція та Данія. Ці партнери разом з Ісландією та Литвою внесли до фонду загальну суму понад 520 мільйонів фунтів стерлінгів.

З очікуваною вартістю понад 200 мільйонів фунтів стерлінгів перший пакет включатиме життєво важливі засоби у вигляді артилерійських боєприпасів, засобів морської розвідки, спостереження та розвідки, а також запасних частин для обладнання, включно з нинішніми українськими танками.

Перший пакет підтримки IFU отримав тендерні пропозиції як від британських, так і від міжнародних постачальників промисловості для виконання пріоритетів України щодо надання летального та нелетального обладнання, причому понад 40 країн подали понад 1500 пропозицій у 11 областях можливостей. Угода про фінансування демонструє зобов’язання Великої Британії підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.

«Разом із членами Альянсу ми продовжуємо забезпечувати країну навчанням і обладнанням, маючи можливість збільшити цю підтримку, якщо Україна опиниться під загрозою. Взявши це зобов’язання, ми зміцнимо позицію України на переговорах, захистимо її довгостроковий суверенітет і дамо змогу Україні стримувати заперечення», - наголошує уряд Великобританії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: