Як під час окупації Київщини росіяни катували і вбивали цивільних, — прокуратура

6
Фото: ОГП

В Україні судитимуть ще двох російських окупантів, причетних до воєнних злочинів у Київській області впродовж лютого-березня торік.

Про це повідомили у Офісі Генпрокурора України у середу, 15 лютого.

Обшуки та катування

Там розповіли, що сержантові 83 окремої гвардійської десантно-штурмової бригади міноборони рф повідомили про підозру за порушення законів та звичаїв війни.

Торік у лютому під час тимчасової окупації села Катюжанка Вишгородського району він проводив обшуки будівель в населеному пункті. Озброєний окупант незаконно затримав двох чоловіків — ветеранів АТО.

«Він погрожував їм вбивством і вимагав повідомити інформацію про розташування позицій ЗСУ, місцеперебування учасників АТО, працівників правоохоронних органів та проукраїнськи налаштованих громадян», — сказано в повідомленні.

Впродовж декількох днів він проводив незаконний допит потерпілих. Їм погрожували розстрілом, били та катували, не давали їжу і питну воду, додали в ОГП.

Розстріляв літнього чоловіка

Інкриміновано цю ж статтю й тимчасово виконуючий обов’язки начальника розвідки бригади — військовослужбовцю 64 окремої мотострілецької бригади збройних сил рф.

У березні 2022 року у Гавронщині — селі, що в Бучацькому районі Київської області він направив зброю та заборонив далі йти 70-річному беззбройному мирному мешканцю.

Після цього капітан рф вдарив прикладом зброї потерпілого у щелепу, від чого чоловік впав на землю. Він з автомата здійснив три смертельні постріли у безпомічного чоловіка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: