Біля Бродів 12-річна підліток ледь не загинула на кризі

крига

На Бродівщині 12-річна дівчинка провалилася під лід на місцевій річці. Її вдалось врятувати.

Про це повідомили у департаменті охорони здоров'я Львівської обласної військової адміністрації.

Там кажуть, що все сталося у середу, 15 лютого. Медики розповіли: аби не втонути, дівчинка трималася за шматок криги.

Працівники ДСНС передали дівчинку лікарям ЛОЦЕМД та МК. У дитини була гіпотермія, проте вона була при свідомості і розмовляла. Її звільнили від мокрого одягу, вкутали термоковдрою та госпіталізували у приймальне відділення Бродівської міської лікарні. 

Нагадуємо, днями у Жидачеві двоє підлітків провадилися під кригу. Дітей врятували. У зв’язку з коливанням температур лід на водоймах зараз не надто міцний, тому виходити на кригу вкрай небезпечно, застерігають рятувальники.

Як допомогти у таких випадках?

Фельдшер з медицини невідкладних станів ЛОЦЕМД та МК Андрій Солтис пояснює, що насамперед з людини, яку дістали із крижаної води, потрібно зняти весь мокрий одяг.

«Витерти насухо шкіру та переодягти в сухий, натуральний одяг, бажано вовняний. Можна скористатися термопокривалом. Також добре на організм подіє тепле (не гаряче) пиття», – каже фахівець.

При значному переохолодженні слід застосовувати зовнішні непрямі джерела тепла (інфрачервоне освітлення, тепле повітря), при критичному переохолодженні – введення підігрітих розчинів.

«Холод може спричинити сильний вазоспазм й значний біль в руках та ногах. При таких випадках крапельно вводиться теплий фізрозчин з судинорозширюючими засобами та анальгетиками або спазмолітиками. Також застосовуються заспокійливі засоби, щоб зняти сильний страх і паніку в потерпілого», – додає Андрій Солтис.

Медики та рятувальники наголошують: дорослі повинні проводити профілактичні бесіди з дітьми про небезпеку прогулянок біля замерзлих водойм задля їхньої безпеки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: