Окупанти не можуть дозволити собі масштабних ракетних ударів, - Генштаб

331594197_966369150937851_4475520732605254955_n

Окупанти не можуть дозволити собі масштабних ракетних ударів, тому використовують засоби, які не пройшли перевірку.

Про це розповів представник Центру досліджень трофейного та перспективного озброєння та військової техніки Генерального штабу Збройних Сил України полковник Микола Данилюк.

«Окупанти не можуть дозволити собі масштабних ракетних ударів і використовують засоби ураження з конвеєра, без проведення належних перевірок та контролю якості. Під час чергового ракетного удару 10 лютого 2023 року, зс рф застосували крилаті ракети Х-101, вироблені у першому кварталі 2023 року», - сказав Данилюк.

Менше з тим, ворог модифікує свої ракети. Так, у фрагменті крилатої ракети Х-101 нової серії, яку було знайдено поблизу села Малютянка, Київської області було виявлено наявність трьох нерухомих об’єктивів. У старій оптико-електронній системі був один об’єктив, встановлений на поворотний механізм з кутами нахилу до 10 градусів. За задумом агресора, модифікація повинна підвищити точність наведення ракети на ціль. Крім того, ворог модифікує ракети блоком постановки пасивних перешкод Л-504  та електронно-обчислювальною машиною типу БАГЕТ-62-04.

«Однак, проведені дослідження та статистика роботи української системи ППО засвідчили – остання модернізація крилатої ракети Х-101 не виправдала очікувань країни-агресора, - полковник Микола Данилюк, - Масових проривів системи ППО не відбувається, а російські ракети все частіше падають на території самої рф, не долітаючи до України».

«Проте сам задум модифікації крилатої ракети Х-101 свідчить про те, що росія не відмовляється від своєї терористичної тактики, а навпаки, прагне завдавати ще більших руйнувань нашим містам і селам, вбивати та калічити ще більше українців», - підсумував представник Центру досліджень трофейного та перспективного озброєння та військової техніки Генерального штабу Збройних Сил України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: