Річниця вторгнення, або Навіщо на росії готують масові заходи до 24 лютого

армія рф
Фото з відкритих джерел. Ілюстративне

Уже наступного тижня кремль готує на росії низку офіційних заходів, аби підживити пропаганду напередодні нової хвилі мобілізації.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в етері телемарафону 16 лютого, цитує пресслужбі відомства.

Навіщо це рф?

У воєнній розвідці вважають, що таким чином окупанти хочуть підтримувати власні наративи, показати, що нібито все йде згідно із планом, а російські військові «захищають» країну від усього Заходу та НАТО.

Юсов каже, що так звана активність свідчить про підготовку населення до нових мобілізаційних заходів та нової хвилі мобілізації.

«Їм пояснюють, чому вони повинні мовчки йти на забій виконуючи якісь незрозумілі вказівки кремлівських старців. Це, мабуть, не громадяни, це швидше піддані рф, тому що громадяни захищали б власні права і ставили б якість питання. Можливо, і до цього також дійде», — каже представник відомства.

Чого чекати 24 лютого?

росіяни можуть завдати чергового масованого ракетного удару по Україні 23 або 24 лютого — на рівчницю повномшстабного вторгнення, вважають у Раді нацбезпеки та оборони України.

В етері телемарафону 16 лютого секретар РНБО Олексій Данілов пояснив, що до цього Україна готова.

«Готуються і будуть намагатися саме на 23-24 лютого зробити спроби масованої атаки. До цього потрібно спокійно ставитися, ми до цього готові. Ми розуміємо, що таке атаки, після того, як за один день «приймали» 115-120 ракет», — зазначив Данілов.

Напередодні це заявили й в Оперативному командуванні «Південь». Його речниця Наталія Гуменюк пояснює, що зазвичай від одного масованого ракетного обстрілу до наступного триває до двох тижнів.

«І можемо зауважити, що від попереднього до наступного — це якраз 24 лютого. Пам’ятаючи про тяжіння ворога до сакральних дат, треба бути напоготові», — сказала вона.

***

Уночі 16 лютого російські війська завдали масованого ракетного удару по об’єктах критичної інфраструктури в Україні.

Ворог випустив по Україні 32 крилаті ракети повітряного та морського базування. Застосовано 12 крилатих ракет Х-101/Х-555 із двох стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з району Каспійського моря, 8 крилатих ракет «Калібр» із фрегата з акваторії Чорного моря, 12 крилатих ракет Х-22 із шести дальніх бомбардувальників Ту-22м3 з району Курська та дві керовані авіаційні ракети Х-59 з двох літаків тактичної авіації Су-35 з району Мелітополя.

ЗСУ знищили 14 крилатих ракет Х-101/Х-555, «Калібр» та дві керовані авіаційні ракети Х-59.

Інші уразили критичні об'єкти, наприклад, на Львівщині.

Данілов додає, що ворог змінює тактику і тепер більш ймовірними є саме нічні атаки росіян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: